måndag 5 oktober 2009

Vilken underbar solig dag! Efter regn kommer solen:P Det blev verkligen kallt över en dag och på vissa delar av landet har det till och med snöat..brrr! Gillar inte när det blåser som det har gjort i helgen. Idag har jag bestämt mig för att visa en skänk som jag fyndade för ett tag sedan, en arvegods som var i deras garage i skymundan. Helt otroligt att man kan gömma den eller göra sig av med! Familjen hade många utav dessa vackra gamla möbler och kvinnan hade ärvt utav sina morföräldrar som köptes på 40-talet men sen hade hon ingen aning om vad dem hade fått tag på dessa. Även hade dem en otrolig matsalsbord med strukturer på kanten av blommor och tillhörande päronstolar i samma stil samt två inläggsskivor. Hade man haft en stor matrum så hade jag inte tvekat en sekund!! Den finns kvar i mina tankar, kan jag ju lova!
Efter att ha fått den här fina skänken hem, kom penseln genast fram! Ivrig att få se vad den hade ge sig när det mörka flammiga bruna färgen skulle försvinna stegvis och få fram detaljerna i ljuset av den vita färgen! Sim sala bim..så här fin blev den! Visst blev det skillnad!!
För tillfälle används denna skänk som ett databord och man får göra det bästa utav situationen. Än så länge har man kvar den stationära, för att lagra in alla bilder man tar hela tiden och det gör verkligen datan så himla trög, så den bärbara får gå fritt å fort fram!! Med tiden kommer denna datan att få försvinna, som alltid hittar man alltid på något nytt, om ni nu känner igen det:P
Så här ser det ut omkring databordet, man får piffa upp stämningen för att försöka glömma bort att datan är där:P Den här fina dörren har jag fått av gulliga Snowwhite-Sussie, så charmigt med dörrar, jag verkligen älskar det! Tack Sussie!! På detta har jag satt ditt lite bokstäver och skrivit "Carpe diem" så som många andra har gjort, betydelsen är så sann! Med dessa ord vill jag tillägga till något annat..vad glad och uppskatta det ni har! Igår fick jag besked om vänners lille son som har legat på sjukhuset sedan förra tisdag pga. allvarlig epilepsi anfall, som inte ville upphöras och har även autism. Är nu på bättringsväg, har fått vaknats upp och respiratorn har tagits bort! Jag är oerhört tacksam och det glädjer mig stort att det har gått bra! STOR elogé till föräldrarnas ork och styrka! Det kan inte vara lätt att vara med om något sådant, ens ögonsten! Viktigt att man backar upp sina vänner och familj! Även om man själv inte tycker att man har gett så mycket, så betyder det oerhört så mycket mer för den som får hjälpen! Det har dem visat mig och min man men för oss är det ingen tvekan alls!
Jag anser att många av bloggisarna, det som är så underbart med er är att ni är likasinnade med omtanke och har ett hjärta som är stor! Det är en värld som har visat att oavsett var vi än befinner oss, så stöttar vi varandra! Faktiskt kan jag nog tycka att ni förstår nog mer än kanske dem man har omkring sig nära, kanske just för att man är för nära att dem tappar det seendet ibland! Därför stormtrivs jag att titta in hos er och läsa vad ni har skrivit för något, allt mellan himmel och jord och dess vackra saker som visas, som inte är bara det materiella utan den skönhet man ser i saken. Det gäller väl i allt, som inre skönheten där hjärtat är! Många underbara härliga go bamsekramar, ta väl hand om er och glöm inte bort att ni är dyrbara iallafall för mig!


18 kommentarer:

  1. hallojs Elin!!
    Först vill jag bara säga att jag tycker just som dig om alla goa bloggisar!! Det är verkligen en härlig mysig värld, ingen bryr sig om hr man ser ut el bakgrund!
    Inte undra på man vill blogga så ofta!!
    Man får så mycket stöd o peppning, sånt som nära inte alltids förstår...o så är det ju så mycket avundssjuka o överträffande jämt bland alla man träffar!!

    åå så hemskt när jag läste om er väns lille son...när barn drabbas av sjukdomar o olyckor..äe det nog det värsta jag vet...de är ju så oskyldiga o små!Ibland kan verkligen världen vara elak!!!
    Hoppas det går bra för honom nu då...själv skulle jag aldrig klara av om de hände mina små något!!

    Tillsist...sååå sagolikt vacker skänken blev i vitt!!!

    Kramis o ha en fin vecka!! ♥

    SvaraRadera
  2. Hej elin! ville bara säga WOOOOOOOOW så himla fin den skänken vart =) helt otroligt !! kram Lisa

    SvaraRadera
  3. Men oj så himla fin din skänk blev i vitt , underbart vacker!!!!
    kram o ha det så gott
    ninni

    SvaraRadera
  4. Din skänk blev helt underbar...så vacker, vilka former..:)visst är blogglandias värld underbar, vilken respons man får...ha en fin vecka, kramen

    SvaraRadera
  5. Men oj...den är ju alldeles bedårande vacker!!!!
    Kram Agnetha

    SvaraRadera
  6. WOW vad fin din skänk blev helt otroligt vacker.Ja visst är det skoj att blogga.Det är så mysigt med kommentarer .Sedan får man så mycket respons jag gillar att blogga.Ha en skön kväll och en mysig kväll varmaste kramizen ~~~~RITA~~~~.

    SvaraRadera
  7. Hej Elin!
    Vilken fin skänk du hittat. & även presenten ifrån Snowwhite Sussie. Skulle ochså vilja ha en sådan. Hoppas era vänners son mår bättre nu. Kramar!

    SvaraRadera
  8. Du skriver så bra, precis så har jag tänkt. Det är gott och ha alla er bloggare och ventilera saker med. Hoppas det går bra för den lilla killen nu. Och vilken skänk!! den är helt bedårande vacker, så otrolig skillnad när den blev vit. Din dator syns inte så väl, för det är så mycket fint runt om. Den jalusidörren du fått av Sussie är superfin.
    Kramisar till dig gumman
    AnnaMaria

    SvaraRadera
  9. Hej Elin,
    vilken fin blogg du har, hittade hit idag! Skänken du målat om blev fantastiskt vacker, tänk vad mycket lite ny färg gör! Jag håller på med mitt första ommålningsprojekt hemma, en tråkig köpmansdisk i syrabetsad furu ska bli vit. Den är snart klar och jag ska lägga ut resultatet på bloggen i veckan.
    Nu ska jag fortsätta kika runt här bland alla dina fina bilder, må så gott!

    Karin

    SvaraRadera
  10. Åh vilken himla snygg skänk. Det är otroligt vad lite färg kan göra för en möbel!! Ja i bloggen får man all peppning man behöver, de som inte är så trevliga de blir nog varse ganska snart om att de inte är välkomna. Kramar på dig /linne-maria

    SvaraRadera
  11. såå tänkvärt du skriver..så viktigt att ta till sig och tänka på lyckan i livet..

    Vit färg kan göra underverk!!

    Kraam Sanne!

    SvaraRadera
  12. Oj så jobbigt för den lilla killen, ja man ska verkligen uppskatta det man har. Du skriver verkligen fint.
    Skänken blev tjusig i vitt.
    Kram Maud

    SvaraRadera
  13. Hej
    Oj så fin din byrå blev, och så intressant läsning du har skrivit, om omtanke och vad vi bör bry oss om, så gullig du är, håller med dig.
    Så ni har fått kyligt väder ni också, ja det är ju lite tråkigt med kylan, jag älskar visserligen snöfall men inte kylan och mörkret, det är lite jobbigt här hos oss att det blir så mörkt om vintern, men när julen kommer så blir det bättre.
    Ha det nu så jättebra i veckan.
    Och ta hand om dig.
    Kram Zara

    SvaraRadera
  14. Hej Elin..Miss U!!
    Hopas allt är fint o du snart komer åter!
    massor av myskramar!♥

    SvaraRadera
  15. Hej Elin.
    Du har en hälsning i min blogg.
    kram Zara

    SvaraRadera
  16. Vilken fin skänk du har hittat, funkar ju bra som datorbord. Så hemskt med din väns son, tur att han är på bättringsvägen.
    Hoppas du får en fortsatt trevlig helg!
    Kram Frida

    SvaraRadera