söndag 31 oktober 2010

På sistone har det verkligen varit händelserika veckor med olika intryck å känslor. Exakt tre veckor sedan var jag med på valpning. Oturligt blev det problematik och vi fick åka med tiken till veterinären. Slutligen blev det kejsarsnitt. Sjuksköterskan förberedde oss hur vi,Alla skulle agera när valparna kom. Eftersom tiken var nedsövd. Skulle det bli extra svårt att få igång andningen, då valparna hade fått i sig lite utav narkosen. Där stod vi alla beredda med handdukar. Sen kom en efter en, det gnuggades och slungades för att få upp slemmet från fostervattnet även munmetod gjordes. De låg helt livlösa, herrejisses vilken panik man fick!! Alldeles blåa i tungan, blåa trampdynorna och de andades inte. Vi lyckades slutligen få liv i alla nio styckna! Vilken glädje!! Vilken lättnad att alla klarade sig! I samma stund så upptäcker vi även gomspalt på en och en annan hade hål i ryggen, så två valpar fick somna in. Vilken sorgsen ögonblick! De fick snutta på mammans spena och vi gav de små kärlek å värme in i det sista. Samtidigt så vet man om, att i verkligheten så är de helt chanslösa. Många känslor och tankar svallade vartom men lyckan över att de andra verkade starka och friska. I det hela tumulta situationen när tiken vaknade ur narkosen, helt omtöcknad så viftade hon glatt på svansen när hon såg sin matte. Det säger verkligen allt, vilken kärlek djur ger en! Helt otroligt! Några dagar senare upptäcktes ytterligare en valp som inte kom upp i vikt och var sned i munnen å fick också lämna jordelivet. Desto viktigare är att ge positivitet till de kvarvarande att klara av risktiden. Två flickor och fyra pojkar, som är idag tre veckor och blir bara starkare för var dag som går. Det är helt fantastiskt med allt liv som skapas och dess glädje det ger en, enormt stor kravlös kärlek!


Dagen efter får jag ett meddelande att min käraste vännina är på väg till BB:n. Tro mig att många tankar for i mitt huvud! Från valpar till bebis, vilken gåva! Det var mycket som skulle smältas in. Nu blev det inte den dagen utan några dagar senare, det blev kejsarsnitt å en flicka föddes. Tidigare hade jag gett min vännina en massa babykläder från min syster. Tre säckar från den minsta storleken till över ett år. Då talade jag om för min vännina att vi, vänner får då komma med blöjor i gåva nu när hon hade massa kläder. Så snart ska jag få träffa Lilla Sessan. Jag köpte några mjukisar, Hello Kitty och en rosa Kanin.


Blöjorna har jag minsann inte glömt bort att köpa!! På något sätt vill man göra det lite roligare och finare att ge bort, så varför inte slå samman allt till en blöjtårta på 92st blöjor! Vólia, visst blev det lite gulligt rosa!


Även en babyfilt i Hello Kitty slank med som tårtbotten :) Sånt kommer alltid till användning!


Det ska bli såå kul å få se min vänninas min när hon ser Sessantårtan!


Häromdagen var jag förbi på Indiska, då fann jag dessa underbara stickade sockor! Det föll för mina ögon på en gång, ett måste ha! Så nu hänger de så fint här på min shabby byrå. Kommer bli toppenvarma till vintern!


Skulle vilja ha de som riktiga skor och ha på sig ute, det vore verkligen originellt supersnyggt så här på hösten! Med detta vill jag säga att jag kommer berätta fler händelserika händelser, i nästa inlägg som kommer. Tills dess må så gott mina bloggisvänner! Kram i höstens värme!

5 kommentarer:

 1. Åh ja det har hänte en del saker i ditt liv nu, så spännande att vara med när hunden valpade om än på ett ganska jobbigt sätt och trist att tre av valparna inte mådde så bra men de som är kvar kommer bli starka tuffingar ;o)
  Tårtan var också jättefin!
  Ha en härlig dag!
  Kram/Lena

  SvaraRadera
 2. Vilken pärs med valpningen, förstår att det var jobbigt och ta bort dom små valparna. Men så roligt att resten av gänget är friska och pigga. Ser så goa ut där dom ligger. Så jättefint du gjort till bebisen med blöjtårtan, du är så påhittig.
  Ha det gott
  Kram till dig vännen
  AnnaMaria

  SvaraRadera
 3. Vilken häftig tårta!!! Jag tror din väninna kommer både bli glad och få sig ett gott skratt;)
  Tur att det blev ett lyckligt slut med valpningen. Jag har varit med om väldigt många valpningar men det är alltid lika jobbigt om någon är död eller man måste ta bort någon:( Men jag håller med dig till fullo, vad dessa djur är underbara och kärleksfulla!

  Kram Susanne

  SvaraRadera
 4. Vad härligt att få uppleva valpningen, även om inte alla var fullt friska. Inte dåligt med 6 st starka små varelser. Och så en lite dotter till väninnan, men vad du är påhittig, en tårta, jo jag tackar, jätte bra idé. Ha en fin tisdag!
  Kram Pia

  SvaraRadera
 5. Jag hittar ju mina mönster här http://passe-tempsdeflo.over-blog.com/10-categorie-996455.html och på sidan 4 så finns de som jag brukar brodera, klicka upp mönstret innan du skriver ut det så blir de stora nog att läsa av på ett vettigt sätt ;o)
  Ha en finfin helg!
  Kramis/LenaS

  SvaraRadera