tisdag 8 september 2009

Halloj Alla gulliga bloggisvänner! Här vill jag visa er gamla soffbord som jag har fyndat! Den här har så fina former med dessa utsmyckade vackra blommor. Hittade den på ett värdshus och köpte faktiskt två styckna. Kunde inte låta bli att lämna den andra kvar. Såg direkt potential vad dem hade och ge. Här är det första bordet och som jag har behållit och placerat i vardagsrummet. Se vilken skillnad det blev och hur vackert alla detaljer tittar ut! Sitt rätta element är framme nu! Det är så häftigt att se förvandlingen!



Vackra blommor och blad! Troligtvis kommer detta bordet från 40-talet! För tittar man under bordet är benen ihopsatt med träbitar. Värdshusägaren hade satt borden i en källaren, i mörkret, så orättvist när dessa verk är för vackra att hamna i skymundan!

Hade jag haft plats, hade jag nog köpt flera utav stolarna. Det var päronformade med ljuvliga dekoration av rosor i stora delar av ryggstödet, vilket jag inte har sett tidigare.


Imorgon kommer jag att visa det andra borden. Så mina vänner: "Dra fram penseln, tveka inte och börja måla!" Många penseldrag till er Alla! Kramis.




11 kommentarer:

  1. Go kväll igen...Sååå himla vackert!!!Ornamenteringen var såå fin!!

    tack för hälsningen o att du dela med dig av ditt störtsköna minne!!! Skulle jag blivit kär ..BUMS!!!

    tack även för tipset med bokstäverna!!

    Kram på dig Elin ♥

    SvaraRadera
  2. OjOJ vad vackert!!!!Vad duktig du är.Ha det gott kramizar ~~~~~RITA~~~~~.

    SvaraRadera
  3. Hej!

    Härlig blogg du har :)

    Och så fint bordet blev! Man förvånas varje gång man duttar med vitfärgen på saker och ting hur alla detaljer kommer fram så otroligt vackert!

    Bra jobb du har gjort med bordet, såklart det ska räddas från mörkret...hihi!

    Ha en bra dag!

    SvaraRadera
  4. Underbart vacker bord och vad alla detaljer kommer fram fint när man målar det, underbart !!!
    kram o ha en go dag
    ninni

    SvaraRadera
  5. ...så fint blommorna framträder när de blev vita.

    SvaraRadera
  6. Vilket vackert bord och visst gör vit färg en himla skillnad! Jag njuter varje gång jag målar nåt och ser hur färgen förändrar.
    Ha en fin dag!
    Kramis/LenaS

    SvaraRadera
  7. Halloj Söta Du!!!
    Men åh så fint de där bordet blev..gud va mycket fint du hittar.. funderar också på loppisen i roslagstoppet i helgen... puss suss

    SvaraRadera
  8. Hallå vännen. Du kommer inte och tro detta, men jag har ett sånt bord också!! Det står i det jag kallar jaktrummet och är tyvärr inte vitt än. Har lite blank skiva, så mannen har vägrat måla. Men det får vi ändra på, nu ser jag hur fint ditt blev! Verkar som du och jag har mycket lika..fniss. Ska visa maken ditt nu.
    Goa kramen till dig
    AnnaMaria

    SvaraRadera
  9. Åh! Det blev verkligen fint!! :-)

    Det är så roligt när man målar om saker så blir de som nya!

    KRAM

    SvaraRadera
  10. Halloj!


    wow...vilket bord.helt ljuvligt vackert
    !

    Tänk vad vit färg kan ändra på allt, till det bättre.

    Kram Nilla

    SvaraRadera
  11. Heeej elin ! woooow så fina bord =) det du ska behålla var så himla vackert =) försöker att få tag i nåt liknande, men det e inte så lätt, dom blir ofta så dyra här uppe i norr tycker jag. mvh Lisa

    SvaraRadera