fredag 31 juli 2009

Halloj alla underbara solbloggisar! Visst är det härligt att solen skiner..igår blev det grill med oxfilé å massa gött hos syster..bad i omgångar ända till sent på natten å lyssnade på härlig musik samtidigt som jag å min kära syster pysslade för fullt. Jag kan säga att hon är lika härligt galen pysslig i handarbete som mig å fick se lite vad hon hade gjort..det var helt underbart! Längre här framöver ska jag fota hennes saker å lägga det ut här på bloggen, så jag får dela med mig till er, vad jag har fått sett :P Den här kristallkronan fyndade jag via en kort annons med ingen bild. Ringde herren som förklarade att han å frugan skulle flytta till Gtb. Alla sakerna var magasinerat och skulle komma upp igen på söndagen. Mycket riktigt träffade jag å min käraste upp han å fick se kronan i en smutsig plasthink..han tog upp den för att visa å en prisma föll av å gick sönder. Den var absolut inte hel, mer än hälften av prismorna låg redan i hinkens botten. Jag såg helt klart potential hur kronans form skulle se ut efter att stenarna skulle finna sin plats. Taget så tog jag kronan å gav herren sin penning för 2st sedlar av hundra. Värt varenda krona..väl hemma fick den åka på ett riktigt bad med medel å vatten. Sen var det dags att få ihop det..vilken pärs!! Hela tre timmar tog det och så här fin blev den päronformade Gustavianska empirekronan! Ägarna innan måste ha försökt att sätta tillbaka prismorna men gett upp med tanke på hur vissa stenarna var ihopsatta. Det saknades några stavar men då fick jag göra en liten egen lösning upptill, för det lyckades bli lite över av dem runda stora. Den här kronan har några år på sin nacke å nu är den hel igen:P

"Hårt arbete ger alltid belöning i slutändan" Många soliga kramisar!

8 kommentarer:

 1. Guu Va snygg den är!!!! grillfest imorrn hos oss på landet... puss

  SvaraRadera
 2. Halloj där
  Ja jag mår mycke bättre nu,så himla skönt.
  Det är min mans mor och far som är på fotot om det är det längst ner till höger du menar, i mitten är det min mormor elsie och morfar när dom gifte sig.
  kraaaam
  ninni

  SvaraRadera
 3. hej där!

  wow...vilken snygg lampa..förstår att du inte tvekade...

  Härliga nycklar du har på förra inlägget....

  ska bli kul att se vad syrran pysslar med...säkert minst lika duktig som du.

  Kramizz nilla

  SvaraRadera
 4. Hej!
  Vilken fin ljuskrona du har köpt.
  Hoppas du får en trevlig helg!
  Kram Frida

  SvaraRadera
 5. Åh vilket underbart fynd!
  Ha en fin dag!
  Kramis/LenaS

  SvaraRadera
 6. Hej. Vilken mysig dag du verkar ha haft hos din syster.
  Det är första gången jag är här och kikar runt. Vilka vackra stillben du gör- jag blir sååå inspirerad.
  Ps/ Jag lägger gärna till dig i min blogglista om det är okej.
  Kramar från Öland.

  SvaraRadera
 7. Ja, så här i efterhand kan man verkligen säga att det var värt slitet! ;-)
  Superfin!

  Jo, Melker är en rktig liten gos-katt! Jag är så glad att han är min! ;-)

  Kramis!

  SvaraRadera
 8. Hej. Wow! vilken kristallkrona, och så billigt. Men du fick ju lappa ihop den. det var det värt, så vacker. Och så fina ballerina-skor du har, så fina som prydnad nu. Ha en bra lördag-kväll.
  Kramar AnnaMaria

  SvaraRadera